Wachtlijst verzorgingshuiszorg

Zelfs als u dringend op zoek bent naar een appartement, kan het zijn dat u stuit op een wachtlijst. Dat is bij Zorggroep Drenthe ook het geval. De afdeling Cliëntadvisering houdt een wachtlijst bij waar in principe wordt uitgegaan van de urgentie van de cliënten. Wanneer er cliënten met een gelijke urgentie op de wachtlijst staan, geldt de oudste aanmeldingsdatum als criterium voor plaatsing. Regelmatig benaderen we cliënten of familie/mantelzorgers van cliënten om de huidige situatie te bespreken.

De wachtlijst die wij publiceren wordt regelmatig geactualiseerd, maar is uiteraard een momentopname. Het aantal wachtenden zegt op zich weinig over de daadwerkelijke wachttijd. Deze is namelijk ook afhankelijk van de momenten waarop er een appartement vrij komt of van mogelijke andere omstandigheden.

Zorggroep Drenthe biedt u ook de mogelijkheid om een appartement binnen onze woonzorgcentra te huren. Meer informatie hierover en de actuele wachtlijst kunt u vinden onder huren appartementen.

Wanneer u vragen heeft over de wachtlijst kunt u bellen met de afdeling Cliëntadvisering via 0592 - 33 12 32 of uw vraag stellen via het contactformulier.


Hieronder kunt u lezen hoe de wachtlijst van het woonzorgcentrum van uw keuze eruit ziet.

Wachtlijst per 15 september 2016:

 • De Vijverhof, Assen
  1 wachtende cliënt
 • De Wenning, Rolde
  2 wachtende cliënten
 • Symphonie - Else van der Laanhuis, Eelde
  7 wachtende cliënten
 • Mozaiek, Zuidlaren
  1 wachtende cliënt
 • De Wester Es, Beilen
  2 wachtende cliënten
 • De Noorderkroon, Roden
  2 wachtende cliënten
 • Amstelflat, Assen
  1 wachtende cliënt

De wachttijden voor opname in het woonzorgcentrum variëren van directe beschikbaarheid tot een jaar.